Blogarchief

donderdag 24 maart 2011

SEBESTYÉN FAVORIET BIJ DAMES PANNÓNIA BORREND


De dames van de Pannónia Női Borrend, een ridderschap van dames die de Hongaarse wijnen een warm hart toedragen, hebben hun favoriet voor 2011 gekozen. Csaba Sebestyén was de gelukkige jonge wijnmaker die de prijs aan zijn vinger mocht schuiven. De Pannónia Aranygyűrű alapítvány (Stichting Gouden Ring Pannonia) heeft 26 februari jongstleden op een gala-avond haar prijs voor beste jonge wijnmaker en bijbehorende ring aan wijnmaker Csaba Sebestyén uitgereikt.


De prijs is in het leven geroepen om het werk van jonge wijnmakers een extra erkenning en ondersteuning te geven. Zestien jonge wijnmakers uit verschillende Hongaarse wijnregio's stelden zich kandidaat om de ring, die voor de eerste keer werd uitgereikt, te bemachtigen. Voor zijn wijnen en zijn nimmer aflatende noeste arbeid om de Hongaarse wijn in het algemeen weer die glans en glorie terug te geven die het zo'n 80 jaar geleden ook kende verkoos de vakjury Sebestyén uit de vijf overgebleven wijnmakers tot winnaar. 


Sebestyén uit Szekszárd is in Hongarije een steeds meer gewaardeerde wijnmaker. Een selectie van zijn wijnen waaronder de Icze en de Iván-völgyi worden in Nederland geïmporteerd door Miranda Beems Wine Import (www.mirandabeems.com)