Blogarchief

donderdag 16 september 2010

Gróf Degenfeld - Terézia Nap 2010


Wijngoed Gróf Degenfeld in Tarcal houdt ook dit jaar weer een open dag. Op 16 oktober - Terézia nap/Theresa dag , in Hongarije worden traditioneel naamdagen gevierd - is Degenfeld geopend voor het publiek van 10.00 tot 17.00 uur.  Kent u Degenfeld niet dan is dit een leuke aanleiding om richting  de wijnregio Tokaj te gaan en kennis te maken met de in de prachtige omgeving gelegen wijngoed en de heerlijke wijnen van dit beroemde huis.


Het programma omvat ondermeer een bezoek aan de kelders en de wijngaarden, het proeven van de wijnen. Daarnaast neemt u actief deel aan de druivenpluk en het persen. Een kuiper laat zien hoe zijn vakmanschap een meesterschap is. Behalve diverse kazen is er ook een speciaal Terézia dagmenu samengesteld (niet gratis).


Wilt u deelnemen (gratis) stuur een e-mail met uw gegevens naar degenfeld@degenfeld.hu, of meldt u telefonisch aan: +36 47 380173


Adres: Teréz kert 9. - 3915 Tarcal - Wijnregio Tokaj



Één van de laatste successen in een lange reeks is de gouden medaille die het wijngoed afgelopen zomer mocht ontvangen voor haar Muscat Lunel 2009 op de 11e Vinagora International Wine 2010 competitie . Een drogewitte wijn met 12,4% vol. alcohol.  Harmonisch in zuren en restsuiker (11,1 gr/l), met de typische aroma's van een droge Muscat uit Tokaj. Ideale temperatuur om van de wijn te genieten is 11-12 ℃.