Blogarchief

zondag 3 oktober 2010

HUNGARIA 55







Sinds 1955 wordt de mousserende wijn van het merk Hungaria door het huis Törley geproduceerd. Dit jaar wordt dus de 55-ste verjaardag van Hungaria gevierd en brengt Törley een special-edition uit, de "Hungaria 55". In een gelimiteerde oplage van 5555 flessen. 

De extra droge wijn (dosage 4 g/l) is net als alle andere wijnen van het merk op de fles gegist en gerijpt. Goed te weten is dat Hungaria het enige merk in Hongarije is welke haar champagnoise via de "Méthode Transvassée" maakt. De Hungaria 55 onderscheidt zich van de andere wijnen van het merk: de basis wijn bestaat uit Chardonnay en Pinot Noir van wijngaarden rondom Etyek en Pázmánd, is 16 maanden in de fles gerijpt en wordt verkocht in een speciale verpakking.

Tijdens de presentatie op het 19-e Wijnfestival in Boedapest afgelopen september werd bekend gemaakt dat de wijnen alleen via de wijnvakhandel te verkrijgen zijn. 

Meer informatie over de sprankelende wijnen van Hungaria  zijn te vinden op de website van Törley: www.hungaria.cc en www.torley.hu

In Nederland worden Törley en Hungaria geïmporteerd door 4-Trading (www.4-trading.com)