Blogarchief

vrijdag 8 oktober 2010

10 OKTOBER HET 22e "PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS"





In de nieuwe editie van Proefschrift een uitgebreid verslag van een bezoek dat het blad bracht aan Hongarije met een aantal jonge sommeliers. Leuk om te zien hoe ook de Nederlandse wijnpers de Hongaarse wijnen steeds meer de eer gunt die het hun toekomt. 


Het wijnmagazine Proefschrift komt 6 keer per jaar uit. Het magazine bevat diverse artikelen en interviews  - niet alleen over wijn maar ook alles over  wijn- en spijscombinaties.  Proefschrift  organiseert daarnaast sinds 1989 het jaarlijkse "Proefschrift Wijnconcours", de belangrijkste wijnverkiezing van Nederland en België. Tijdens deze wedstrijd strijden internationale wijnen om prijzen in verschillende categorieën. De finale- en winnende wijnen worden beschreven in "de Jaargids Wijn".


Zondag 10 oktober staan ze er in de St. Olafskapel van het NH Barbizon Hotel weer te pronken: de finalisten van het "22e Proefschrift Wijnconcours". De mooiste betaalbare wijnen van dit moment, geselecteerd door professionele proevers. Wij kunnen verklappen dat er onder de finalisten al drie Hongaarse wijnen te vinden zijn. Deze zijn natuurlijk ook te proeven. Wijn- en horecaprofessionals en pers kunnen zich gratis  registreren voor bezoek. Consumenten betalen 12,50 euro entree.


Locatie en tijd:
NH Barbizon Palace 
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam.
Zondag 10 oktober, 12.00-18.00;
17.00 bekendmaking Wijnen van het Jaar.
Infowww.thewinesite.nl